Hartige strudel

Hartige strudel

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige strudel is gevuld met ricotta, olijven, ham en courgette. Het bladerdeeg wordt in mooie repen aan de bovenkant gerold wat een lekker knapperig effect geeft. Serveer deze hartige strudel als lunch of verwarm het op in de oven als avondmaal.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige strudel op tafel.

  1. Was en snijd de courgette in plakjes. Bak ze beetgaar in boter, lek uit op keukenpapier en houd opzij.
  2. Snijd de olijven in stukjes, de ham in reepjes en pers de knoflook. Klop de ricotta los met het ei en de geraspte parmezaan. Meng de olijven, de ham, knoflook en oregano eronder. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk lichtjes in met boter. Snijd 1 plak bladerdeeg in twee. Kwast 1 cm van de tweede plak in met water en kleef er een helft van de eerste plak aan, je hebt nu een langere deegstrook. Prik het deeg in met een vork en leg het op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 195 °C.
  4. Verdeel de helft van de vulling over de lengte van de rechthoek, blijf 1 cm van de randen. Bedek met courgetteplakjes en de rest van de vulling. Kwast de randen in met water en plooi dicht tot een langwerpig geheel. Druk de randen goed aan!
  5. Snijd met een gekarteld deegwieltje repen uit de rest van het bladerdeeg. Kleef ze met water op de strudel. Klop de eidooier los met een scheutje water en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  6. Schuif de bakplaat 35 tot 40 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg