Libanese lentesoep

Libanese lentesoep

Smulweb imageSmulweb

Gewoonweg heerlijk, hartverwarmend en licht pikant: de Libanese lentesoep met verse kruiden, prei en artisjokharten. Het gerecht is compleet door er reepjes brood bovenop te strooien.

45 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water
  • 60 g Wortelpeterselie
  • 1 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Libanese lentesoep op tafel.

  1. Doe kippenbouillon, ui, knoflook, bleekselderij en zout en peper naar smaak in een grote pan. Schenk er 375 ml water bij.
  2. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het circa 15 minuten sudderen.
  3. Voeg de prei, artisjokharten en bonen toe en laat de soep 35 minuten sudderen tot de bonen gaar zijn.
  4. Neem de pan van het vuur en roer de verse kruiden en cayennepeper naar smaak erdoor. Laat de kruiden enkele minuten in de soep trekken.
  5. Strooi de reepjes brood over de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep