Tapas geroosterd brood met tomaten

Tapas geroosterd brood met tomaten

Smulweb imageSmulweb

Geroosterd brood met tomaten; een recept voor een bewolkte dag of Spaanse avond met vrienden. Geroosterde broodsneden bestreken met olijfolie en knoflook geven een mediterrane sfeer. De gehakte tomaten en fijngemalen peper geven een perfecte smaakvolle afwerking.

15 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tapas geroosterd brood met tomaten op tafel.

  1. Bestrijk een kant van de sneden brood met olie met behulp van een keukenkwast. Leg de broodsneden onder de grill met de droge kant naar beneden. Grill de bovenkant goudbruin en draai de sneden om en grill ook deze kant.
  2. Laat de tomaten schrikken onder heet water en pel ze. Snijd ze doormidden en haal de zaadjes eruit. Hak het tomatenvlees fijn en laat er een paar druppels olijfolie overheen vallen. Pers een knoflookteentje met een knoflookpers op de gehakte tomaten en breng op smaak met zout en fijngemalen peper.
  3. Snijd het andere knoflookteentje door en wrijf de geoliede zijde van de sneden brood ermee in.
  4. Verdeel de gehakte tomaten over het brood en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Groente Tapas