- 300 g Paddenstoelenmix
- 50 g Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met gemengd wilde paddestoelen op tafel.
- Borstel de paddenstoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek. Snijd de paddenstoelen in dunne plakken en scheur de cantharellen doormidden.
- Giet de olijfolie in een zeer heet verwarmde koekenpan en bak de paddenstoelen snel op een hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en voeg dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout toe. Bestrooi de paddenstoelen met een klein beetje zout om het aroma te versterken. Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig.
- Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe. Hussel nog eens en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente.
- Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar.
- Schraap ook de laatste stukjes paddenstoel uit de pan en bestrooi voor het serveren met extra peterselie en Parmezaanse kaas.