Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Paella met kip en zeevruchten op tafel.
- Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Snijd de kipfilets in grote stukken en bak ze aan in wat hete olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Zet ze even opzij.
- Fruit ui en knoflook glazig in wat hete olijfolie. Voeg de rijst toe. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Giet er de kippenbouillon bij. Voeg safraan, peper en zout toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
- Doe de tomaten en paprika's bij de rijst. Schep om. Dek af en laat nog 5 minuten sudderen.
- Leg de artisjokharten, de stukken kip en de zeevruchten op de rijst. Dek af en laat nog 5-10 minuten sudderen, tot de rijst, kip en zeevruchten gaar zijn.