Koude asperges

Koude asperges

Smulweb imageSmulweb

Lekker als voorgerecht en simpel te maken; deze koude asperges met saffraan-dressing. De gekookte asperges lékker koud maken en dan serveren met een frisse dressing van crème fraîche, saffraan, mosterd, olie en honing. Garneer met kappertjes en verse oregano.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Ansjovispasta
  • 50 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Koude asperges op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd de houtige uiteinden eraf.
  2. Breng water met een beetje zout en 1 tl suiker aan de kook.
  3. Doe de asperges in de pan en laat het water weer aan de kook komen.
  4. Haal de pan van het vuur en zet de pan met het deksel gesloten 20 minuten weg. De asperges zijn dan beetgaar.
  5. Giet ze af en doe ze in een bad koud water om te voorkomen dat ze verder garen. Laat ze uitlekken op een schone theedoek.
  6. Stamp de saffraan fijn en schenk er 1/2 el kokend water op. Laat de saffraan 10 minuten trekken.
  7. Maak een dressing door alle ingrediënten tot een egale massa te pureren.
  8. Serveer de asperges warm of koud met een flinke schep van de dressing. Garneer met wat grote kappertjes en eventueel een takje verse oregano.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges