Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Franse ovenschotel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan.
- Doe de kipfilet in de ovenschaal.
- Fruit de uien en paprika in het achtergebleven vet tot de uien goudgeel zien.
- Voeg bloem toe en bak even mee.
- Voeg scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toe. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewend bent.
- Breng saus op smaak met zout, peper en tijm.
- Verdeel de saus over de kip in de ovenschaal.
- Leg de champions in plakjes erbovenop en leg de tomatenblokjes hier weer bovenop.
- Strijk alles glad en verdeel de kaas over de tomaten. Strooi wat nootmuskaat erover.
- Deksel op de overschaal doen of eventueel afdekken met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in een oven van 200 graden en bak gedurende 40 minuten totdat de ovenschotel klaar is.