Mijn eigen gehaktballen

Mijn eigen gehaktballen

Smulweb imageSmulweb

Deze smaakvolle gehaktballen krijgen hun unieke smaak door toevoeging van chilisaus en een beetje sojasaus. Na het aanbraden op laag vuur sudderen met braadsap en eventueel af en toe een scheutje water behandelen en serveren met je favoriete bijgerechten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Mijn eigen gehaktballen op tafel.

  1. Meng alle ingrediënten door het gehakt. Voeg een flinke scheut chilisaus toe, van die saus die je eigenlijk bij (Vietnamese) loempia's of kip eet. Voeg een klein beetje sojasaus toe. Meng ook het paneermeel erdoorheen om de vochtigheid te verminderen en kleffe ballen te voorkomen. Draai er 6 grote ballen van, of allemaal kleintjes als je een feestje gaat geven.
  2. Braad de ballen aan in boter (wees niet te zuinig).
  3. Als de ballen zijn aangebraden, laat je ze verder sudderen onder een deksel dat half op de pan ligt. Voeg af en toe een scheutje water toe als het allemaal te hard gaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees