Rettich-aardappelsoep

Rettich-aardappelsoep

Smulweb imageSmulweb

Een subtiele combinatie van rettich en aardappelen die een perfecte soep vormt. Een heerlijk winters lunchgerecht om van te genieten. Maak het af met krokante bacon en een uitje dat in fijne slierten is gebakken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 600 g Rettich

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Rettich-aardappelsoep op tafel.

  1. Snijd aardappelen (1 achterhouden voor garnering) en rettich in blokjes. Snijd 50 gr ontbijtspek in dunne reepjes.
  2. Verhit boter en bak ui samen met reepjes spek zachtjes gedurende ca. 5 minuten.
  3. Voeg blokjes aardappel toe en bak gedurende ca. 1 minuut mee.
  4. Voeg bouillon en rettich toe, breng aan de kook en laat zachtjes koken gedurende 25-30 minuten.
  5. Roer honing en 1 tl tijm door de soep en laat ca. 5 minuten meekoken.
  6. Bak in de tussentijd plakjes bacon uit in een anti-aanbakpan gedurende ca. 5 minuten tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  7. Verhit frituurolie. Rasp de achtergehouden aardappel in fijne sliertjes en bak deze in de hete olie gedurende ca. 5 minuten goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  8. Haal de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en zeef boven een schone pan. Roer slagroom erdoor en laat even meewarmen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de soep over borden. Garneer met aardappelsliertjes, plakjes bacon en 1 tl tijmblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden