Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hangop met honing en gecarameliseerde walnoten op tafel.
- Leg de doek in een grote zeef en schenk hierin de yoghurt. Laat het c.a. 2 uur uitlekken.
- Verwarm de suiker op een zacht vuur tot deze gesmolten is. Laat de suiker lichtbruin worden (caramelliseren). Pas op dat de suiker niet verbrandt.
- Roer de stukjes walnoot erdoor, de stukjes noot moeten helemaal met karamel bedekt zijn. Schenk het notenmengsel direct op het bakpapier, laat het afkoelen en hard worden.
- Steek het notenmengsel (praline) met een pannenkoekmes van het bakpapier en breek het in kleine stukjes.
- Schep de hangop uit de zeef over in een kom. Klop de hangop glad en roer de slagroom erdoor.
- Verdeel de hangop over de kommen. Schenk wat honing over de hangop en verdeel de gecaramelliseerde noten erover.