Hangop met honing en gecarameliseerde walnoten

Hangop met honing en gecarameliseerde walnoten

Smulweb imageSmulweb

Zelf hangop maken is helemaal niet moeilijk. Dat had je misschien niet verwacht? Letterlijk: yoghurt uitlekken en nadien opkloppen met slagroom en honing erdoor roeren. Afwerken met walnoten die je karamelliseert en vervolgens verkruimelt.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hangop met honing en gecarameliseerde walnoten op tafel.

  1. Leg de doek in een grote zeef en schenk hierin de yoghurt. Laat het c.a. 2 uur uitlekken.
  2. Verwarm de suiker op een zacht vuur tot deze gesmolten is. Laat de suiker lichtbruin worden (caramelliseren). Pas op dat de suiker niet verbrandt.
  3. Roer de stukjes walnoot erdoor, de stukjes noot moeten helemaal met karamel bedekt zijn. Schenk het notenmengsel direct op het bakpapier, laat het afkoelen en hard worden.
  4. Steek het notenmengsel (praline) met een pannenkoekmes van het bakpapier en breek het in kleine stukjes.
  5. Schep de hangop uit de zeef over in een kom. Klop de hangop glad en roer de slagroom erdoor.
  6. Verdeel de hangop over de kommen. Schenk wat honing over de hangop en verdeel de gecaramelliseerde noten erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts