Chocolade ricottataart

Chocolade ricottataart

Smulweb imageSmulweb

Deze luchtige chocolade ricottataart met espressokoffie smaakt goddelijk bij de koffie of als dessert na een gezellige Italiaanse avond.

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chocolade ricottataart op tafel.

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg grotendeels, bestrooi ze met suiker, leg ze op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap.
  2. Bestrijk een springvorm (? 18 cm) met boter, bestuif de vorm met bloem en bekleed deze met het deeg. Maak een opstaande rand die tot 2/3 van de wand van de vorm komt. Zet de vorm in de koelkast en maak de vulling.
  3. Zet 1 dl espressokoffie en laat dat afkoelen. Rasp de chocolade met een grove rasp. Klop de ricotta met de suiker, de koffie, de chocolade, de eidooiers en de bloem tot een gladde massa. Vul hiermee de vorm.
  4. Zet de taart 30 minuten in de koelkast om op te stijven en zet deze daarna in een voorverwarmde oven (180 °C). Bak de taart ongeveer 1 uur. Laat de taart in de oven met de deur op een kier afkoelen en bestuif de bovenkant licht met cacao of poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken