Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Thais bananenbrood op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in of leg er bakpapier in.
- Maak zure melk door 1 theelepel azijn te mengen met 3 eetlepels koffiemelk.
- Schil de bananen en prak ze fijn.
- Klop de boter en de eieren los. Voeg daarna de suiker en vanillesuiker toe en klop goed door elkaar totdat het romig is.
- Voeg de zure melk en natriumbicarbonaat samen en voeg dit toe aan het mengsel. Klop nogmaals door.
- Voeg het bakmeel en snufje zout toe en meng dit goed door. Daarna voeg je de geprakte bananen toe.
- Giet het geheel in het cakeblik en bak in de oven voor 1 uur en 15 minuten op 180 graden.
- Controleer of het brood gaar is door er met een breinaald in te prikken. Als er niks aan blijft hangen is het brood gaar.