Thais bananenbrood

Thais bananenbrood

Smulweb imageSmulweb

Dit Thais bananenbrood zit tjokvol met smaken van boter, banaan, koffiemelk en een vleug vanillesuiker. Een gewaagde combinatie van smaken die samen een perfect gebalanceerde zoetheid creëren. Garneer het bananenbrood met pure chocolade of noten voor een extra crunch.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Thais bananenbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in of leg er bakpapier in.
  2. Maak zure melk door 1 theelepel azijn te mengen met 3 eetlepels koffiemelk.
  3. Schil de bananen en prak ze fijn.
  4. Klop de boter en de eieren los. Voeg daarna de suiker en vanillesuiker toe en klop goed door elkaar totdat het romig is.
  5. Voeg de zure melk en natriumbicarbonaat samen en voeg dit toe aan het mengsel. Klop nogmaals door.
  6. Voeg het bakmeel en snufje zout toe en meng dit goed door. Daarna voeg je de geprakte bananen toe.
  7. Giet het geheel in het cakeblik en bak in de oven voor 1 uur en 15 minuten op 180 graden.
  8. Controleer of het brood gaar is door er met een breinaald in te prikken. Als er niks aan blijft hangen is het brood gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bananenbrood