Indische boerenkoolschotel

Indische boerenkoolschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Indisch gerecht met aardappel, boerenkool, gehakt en kokosmelk. Maak het geheel af met geroosterde kokos en ananas voor die extra smaak. De boerenkoolschotel is zo op tafel.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Indische boerenkoolschotel op tafel.

  1. Breng de aardappels in een grote pan water aan de kook. Leg er de boerenkool op en kook op laag vuur in een gesloten pan in ca. 25 minuten gaar. Voeg zo nodig iets water toe.
  2. Snipper de uien en rasp de gemberwortel. Laat de ananas uitlekken (bewaar het vocht). Fruit de ui zachtjes in de boter. Voeg de uitgeperste knoflook, de gember en de kerrie toe en laat nog zachtjes 4 minuten bakken.
  3. Voeg het gehakt toe en werk het al bakkend los met een vork. Voeg de kokosmelk, het bouillon tablet, de ananas en 1/2 dl van het ananasvocht toe en laat het gehakt zachtjes ca. 15 minuten sudderen.
  4. Verwarm de oven voor op 185 graden. Rooster in een droge koekenpan al omschuddend 50 gr van de kokos.
  5. Giet de aardappels af en stamp de massa samen met de geroosterde kokos tot een puree. Schep de stamppot in een ingevette ovenschaal.
  6. Schep de gehaktsaus erop en bestrooi met de rest van de kokos. Laat de schotel in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin kleuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot