Uien Konfijt

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 uien in halve ringen
3 el olijfolie
125 ml runderbouillon
1 el witte wijnazijn
1 el balsamico azijn
4 tl suiker
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl peterselie
0,5 tl gedroogde tijm
naar smaak peper- zout

Bereiden:

Stoof de uien  met wat zout en peper  tot ze lichtbruin kleuren in ca. 30 min.

Voeg de suiker, witte wijnazijn, runderbouillon, balsamico azijn en kruiden toe en stoof ze tot al het vocht verdampt is en de uien goudbruin zijn.

Serveren:

Heerlijk bij wildpastei, varkensvlees of zelfs als pizza topping!

 

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog