Zeebaars met preisaus en garnalen

Een recept van Dagny Ros Asmundsdottir, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
6 aardappeltjes
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje look, fijngehakt
2 stengels prei, fijngehakt
150 gr champignons, fijngehakt
350 ml room
1 blokje visbouillon
1 pakje jonge bladsla
10-tal mozzarellabolletjes
1 el gedroogde cranberries
0,5 limoen, het sap
2 zeebaarsfilets
150 gr grijze garnalen
0,5 citroen, het sap
boter - olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Kook de aardappeltjes ongeschild gaar in gezouten water.

Stoof de sjalot, look en prei aan in een klontje boter. Voeg de fijngehakte champignons toe eens de prei gaar is. Doe er vervolgens de room en het blokje visbouillon bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de saus inkoken.

Meng de sla met de mozzarellabolletjes, de cranberries, olijfolie, zout, peper en het sap van een halve limoen.

Bak de zeebaarsfilets in een klontje boter. Kruid ze met peper en zout.

Serveren:

Werk net voor het serveren de saus af met citroensap en grijze garnalen.

Schep de zeebaarsfilets op een bord en overgiet ze met de preisaus. Serveer samen met de gekookte aardappeltjes en de salade.

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog