Bellini / prosecco + perzik

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

Even geduld...
1 witte perzik
1 cl suikerwater
1/4 citroen
Prosecco
8 ijsblokjes
champagneglas
maatbeker - blender - Boston shaker - cocktaillepel - strainer

bereiden:

Schil de perzik, snijd ze in partjes en blend samen met het suikerwater en het sap van een citroenpartje in de blender. Vul het mixglas met ijsblokjes. Doe de perziken in het mixglas en voeg er langzaam de Prosecco aan toe. Kies voor één deel perziken en twee delen Prosecco.

werk af:

Roer alles langzaam door elkaar en zeef met een strainer in het champagneglas.

 

Inspiratie & blog