Bisque van grijze garnalen

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

tasje tasjes Even geduld...
150 gr garnaalpellen
1 ui
1 tak selder
1 teentje look
1 el olijfolie
1 el bloem
0,5 l gezeefde tomaten
1 l visbouillon
7 cl cognac
1 snuifje cayennepeper of paprikapoeder
1 dl room
100 gr grijze garnalen

Bereiden:

Stoof de garnaalpellen, fijngesneden ui, selder en look in de olijfolie. Strooi er de bloem over en laat even opdrogen. Voeg de gezeefde tomaten, visbouillon en 3 cl cognac toe. Laat 1 uur zachtjes koken onder een deksel.

Zeef de bouillon en kruid met peper van de molen, zout en een snuifje cayennepeper. Meng de room met 4 cl cognac. Verdeel de garnalen over de glaasjes en giet er de room over. Vul aan met de kokende bisque.

Serveren:

Eventueel kan je de room halfstijf opkloppen en bovenop de bisque lepelen en bestrooien met wat cayennepeper of paprikapoeder om zo het effect van cappuccino te verkrijgen.

Inspiratie & blog