Gebakken zeetong met kruidenpuree

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 panklare zeetongen
6 bloemige aardappelen
1 klontje Alpro Bakken en Braden
0,5 busseltje kervel, fijngehakt
0,25 busseltje peterselie, fijngehakt
0,25 busseltje dille, fijngehakt
3 stengels lente-ui, gesnipperd
100 ml Apro Drink Ongezoet
1 scheut vloeibare Alpro Bakken en Braden

bereiden:

Verwarm de oven op 180°C. Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water.

Laat een pan heet worden op het vuur. Smelt er een klontje Alpro Bakken en Braden in en bak hierin de zeetong. Kruid op met peper en zout. Draai om en kruid nogmaals met peper en zout. Zet de vis in de oven wanneer hij een mooi bruin korstje heeft en gaar nog enkele minuten verder.

Giet de aardappelen af. Stamp tot puree en voeg Apro Drink Ongezoet toe tot de puree de gewenste dikte heeft. Meng er een scheutje vloeibare Alpro Bakken en Braden onder en kruid bij met peper en zout.

werk af:

Meng de kruiden onder de puree en serveer samen met de zeetong. Smakelijk!



Klik hier voor meer info over de lekkere & lichte Alpro producten.


Inspiratie & blog