Glutenvrije groentepizza

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

pizza pizza's Even geduld...
150 gr kikkererwtenmeel
200 ml water
1 tl zout
1 tl Provençaalse kruiden
1 butternut
1 kl Provençaalse kruiden
1 granaatappel, de pitjes
1,5 el honing
1 tl sojasaus
100 gr zachte geitenkaas
1 el zonnebloempitjes
1 el sesamolie
peper - zout

Bereiden:

Maak het deeg:

Meng het water onder het kikkererwtenmeel. Breng op smaak met zout en Provençaalse kruiden.

Neem een met bakpapier beklede bakplaat en stort het kikkererwtenmengsel hier op uit. Verdeel gelijkmatig. Bak de pizzabodem 20 minuten op 180 graden.

Maak de topping:

Neem een butternut en prik er met een vork gaatjes in. Gaar de pompoen gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat vervolgens afkoelen.

Snijd de butternut open en verwijder de pitjes. Lepel het vruchtvlees uit de pompoen en doe in een blender of pureer met een staafmixer. Breng de puree op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Besmeer de krokante bodem van kikkererwtenmeel met een laagje van de pompoenpuree. Bestrooi de pizza met granaatappelpitjes en zonnebloempitjes en beleg met rucola en geitenkaas.

Meng de honing en de sojasaus tot een dressing. Sprenkel samen met de sesamolie over de pizza alvorens te serveren.

Inspiratie & blog