Granola

Een recept van Dagny Ros Asmundsdottir, zoals gezien in DIY

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

Even geduld...
100 gr havermout
50 gr kokosflakes
2 el veenbessen
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
1 el cacaonibs
1 el gebroken lijnzaad
150 gr dadels, ontpit
2 el agavesiroop
100 ml water
1 el kokosolie
3 druppels vanille-essence
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje kaneel
1 snuifje zeezout

Bereiden:

Neem een grote kom en meng hierin alle droge ingrediënten.

Doe alle ingrediënten voor de dadelpasta samen in een blender en mix glad. Meng de dadelpasta vervolgens onder de droge ingrediënten tot een kleverige massa.

Stort de massa uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola vervolgens gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tip: Je kan deze granola in een afgesloten bokaal 2 à 3 weken bewaren. 

Inspiratie & blog