Ierse ribeye met een slaatje van rode kool

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in Winters grillen

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 Ierse ribeye steaks
1 takje tijm
0,25 rode kool, fijngesnipperd
1 rode appel, in blokjes
2 el superfoodbessenmix (moerbessen, gojibessen, ..)
1 el balsamicosiroop
1 scheutje water
peper - zout
1 el mosterd
1 el honing
1 el whiskey

Bereiden:

Meng de ingrediënten voor het glazuur en bestrijk hiermee het vlees. Kruid de steaks vervolgens met peper, zout en verse tijm. Zet het vlees nu opzij en laat het even rusten.

Doe de fijngesnipperde rode kool in een mengkom. Voeg er de blokjes appel, de superfoodsbessenmix, de balsamicosiroop, een scheutje water en peper en zout aan toe.

Leg de stukken ribeye met de geglazuurde kant naar beneden op de barbecue. Kruid nu ook de bovenkant met peper, zout, tijm en besmeer met het glazuur. Bak nu het vlees saignant.

Serveren:

Schep het slaatje van rode kool in een kommetje. Haal de ribeye van de barbecue en snijd er mooie plakken van. Bestrooi met grof zout alvorens te serveren.

Met dank aan

Weber

Inspiratie & blog