Kip in romige cidersaus

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg kip (verschillende stukken: borst, vleugels, bout, ...)
enkele takjes salie
1 laurierblad
250 ml kippenbouillon
500 gr snijbonen
600 gr pommes duchesses
peper - zout
1 sjalot
180 ml appelcider
0,5 el sojasaus
200 ml room
1 tl mosterdzaad
1 laurierblad
1 tl maïzena
peper - zout

Bereiden:

Warm in een stoofpot met dikke bodem , boter en olie op. 

Kruid de kip met versgemalen peper en zout en schroei aan beide kanten dicht in de stoofpot. Voeg laurierblad en salie toe en laat nog 2 minuten sudderen. Blus met de kippenbouillon en laat in 30 à 40 minuten gaar stoven. 

Haal de kip uit de stoofpot en als hij klaar is en hou warm. Giet het overtollig vocht ook uit de pan, maar hou apart. 

Maak de cidersaus. Verhit terug wat olie in dezelfde stoofpot en voeg de fijngesneden sjalot, laurierblad en mosterdzaad toe. Laat glazig stoven of tot de mosterdzaad is geploft. Blus met de cider en sojasaus. Verhoog de temperatuur en laat tot de helft inkoken. Voeg de helft van de bouillon en room toe en laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Indien de saus nog te lopend van consistentie is, dik ze dan aan met wat maïzena. 

Voeg er de versneden kip terug aan toe en hou warm tot het serveren.

Kook de snijbonen in gezouten water gaar. Snijd in lange repen en laat nog even in een pan met weinig boter stoven. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren:

Serveer de kip met de snijbonen en pommes duchesses. 

Inspiratie & blog