Krokante kikkererwten

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

x x Even geduld...
400 gr kikkererwten, uit blik
1 el kokosolie
1/2 tl tijm
1 snuifje zout

Bereiden:

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water. Leg ze vervolgens tussen twee stukken bakpapier en wrijf er goed over zodat de velletjes loskomen. Verwijder de velletjes vervolgens.

Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur en giet deze over de kikkererwten. Voeg nog een halve theelepel tijm en een flinke snuif zout toe. Meng het geheel goed onder mekaar.

Stort de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Inspiratie & blog