Lahmacun (Turkse pizza) met lamsgehakt

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in Beach Barbecue

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr bloem
110 gr water
10 gr gist
10 gr olie
4 gr zout
100 gr lamsgehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 groene paprika, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
1 rood pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
2 teentjes look, fijngeperst
2 el peterselie, fijngehakt
1 kl paprikapoeder
1 kl paprikapoeder

Bereiden:

Meng alle ingrediënten voor het pizzadeeg. Kneed goed gedurende een vijftal minuutjes en laat vervolgens het een half uurtje deeg rusten onder een schone keukenhanddoek.

Meng alle ingrediënten voor de vulling.

Neem het pizzadeeg en snijd het in zes gelijke stukken. Rol met een deegroller een stukje uit tot een paar millimeter dikte.

Beleg het deeg met een laagje van het gehaktmengsel en plaats de pizza op een warme pizzasteen op de barbecue (+- 200 °C). Laat kort bakken.

Besprenkel de pizza net voor het serveren met enkele druppeltjes citroensap. 

Inspiratie & blog