Preistoemp met pladijs en huisgemaakte tartaar

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in Passe-vite

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 preiwitten, fijngesneden
3 klontjes boter
1 kg gekookte aardappelen
1 scheutje melk
4 pladijsfilets
4 hard gekookte eieren, grof gehakt
4 el huisgemaakte tartaar
versgemalen zwarte peper - zout - nootmuskaat

Bereiden:

Stoof de prei beetgaar in een klontje boter. Doe een tweede klontje boter plus een scheutje melk bij de aardappelen. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Plet met de pureestamper tot een grove puree en roer de gehakte eieren eronder.

Bak de pladijsfilets aan beide kanten in een klontje boter en kruid af met peper en zout.

Werk af:

Maak een kuiltje in de stoemp, leg hierin de pladijs en werk af met een flinke lepel tartaar.

Inspiratie & blog