Saté saus

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 gr ongezouten pinda's
2 el olie
0,5 tl zout
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geraspt
0,5 rode chilipeper, fijngehakt
2 tl geraspte gember
2 el ketjap
0,5 kippenbouillonblokje, verkruimeld
1 el bruine suiker
1 el zoete chilisaus
125 ml water
4 el melk
0,5 tl zout
2 tl gedroogde kokos

Bereiden: 

Maal de pinda's met 1 el olie en een halve theelepel zout in de keukenmachine tot pindakaas.

Verhit 1 el olie en fruit hierin de ui, knoflook en chili peper voor zo'n 3 minuten. Laat het niet bruin worden! Voeg de verse gember en het verkruimelde bouillonblokje toe en fruit dit even kort mee.

Roer de pindakaas, ketjap, water en melk erdoor. Breng op smaak met de bruine suiker en een 1/2 theelepel zout.

Laat de saus op zacht vuur ca. 3 minuutjes koken. Roer de chili saus en gedroogde kokos erdoor.

Variatie:

Als je kant en klare pindakaas gebruikt, laat dan de bruine suiker weg!

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog