Stoofpotje van Noordzeevis

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in Het perfecte feestmenu

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg aardappelen
2 scheutjes witte wijn
0,5 venkel
2 stengels selder
1 sjalotje
6 kerstomaatjes
1 paprika
1 rood pepertje
1 teentje look
1 moot kabeljauw, in stukjes
4 coquilles
4 oesters
4 langoustines
100 gr kokkels
100 gr mosselen
1 verse inktvis, in ringen of stukjes
4 el zure room
1 el mosterd
1 citroen, het sap en de zeste
2 el gemalen parmezaan
enkele takjes peterselie, fijngehakt
enkele takjes dragon, fijngehakt
enkele takjes bieslook, fijngehakt
enkele takjes koriander, fijngehakt
1 stokbrood, in stukjes
1 stuk droogworst, in kleine stukjes
zout - peper
olijfolie - boter

Bereiden:

Schil de aardappelen en haal er met een parisiennelepel bolletjes uit. (De overschot van de aardappelen kan je gebruiken voor puree).

Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een diepe pan en bak daarin de aardappelbolletjes aan. Kruid met zout. Laat de aardappelbolletjes een vijftal minuutjes bakken onder deksel en blus de pan vervolgens met een scheutje witte wijn.

Snijd de venkel , de selder, het sjalotje, de kerstomaatjes, de paprika, een rood pepertje en een teentje lookfijn. Voeg bij de aardappelen in de pan. Blus opnieuw met een scheutje witte wijn.

Verdeel nu de verschillende stukken vis en de zeevruchten over de pan. Kruid met peper en plaats de schotel gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Meng de zure room met sap en zeste van citroen, Parmezaanse kaas, fijngehakte kruiden.

Serveren:

Haal de stoofpot van Noordzeevis uit de oven en bestrooi met droogworst. Serveer met stukjes stokbrood en de dip van zure room.

Met dank aan

Oil & Vinegar

Inspiratie & blog