Forel gevuld met paddenstoelen
Forellen hebben heerlijk en delicaat vlees. Als je ze lang kookt, zou je hun smaak verslechteren. Voor het bakken is het mogelijk om hele vissen naar smaak te vullen...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 forellen
4 plakjes Engelse bacon
paddenstoelen
1 ui
boter
olie
zout
gemalen peper
zoete paprikapoeder
gemalen komijn
2 eetlepels lavas
2 eetlepels krulpeterselie
bloem om te paneren
Kookinstructies
Ontdooi eerst de forellen, was ze goed, dep ze droog en zout ze daarna.
Snijd de ui, knoflook en champignons in plakjes. Als we geen verse champignons hebben, kunnen we bijvoorbeeld in zoutwater geconserveerde champignons gebruiken.
Bak de ui met de knoflook in boter, voeg daarna de champignons toe en bak ze kort mee. Roer op het einde de gehakte peterselie en lavas erdoor. Kruid met gemalen komijn, gemalen peper, een snufje paprikapoeder en zout. Als we ingelegde champignons gebruiken, voegen we geen zout toe. Meng alles goed door elkaar en laat het afkoelen.
Vul de forellen die klaar zijn om te koken met een plakje Engelse spek en de afgekoelde champignonmix. Om te voorkomen dat ze aan de pan blijven plakken, wentelen we ze vlak voor het bakken in bloem.
Plaats ze onmiddellijk in de pan en bak aan beide zijden totdat de korst perfect krokant is.
Serveer met gebakken aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Forel gevuld met paddenstoelen
Gevulde forel met paddenstoelen is een heerlijk en bijzonder gerecht dat de liefhebbers van vis en paddenstoelen zal verrassen. Verse forel wordt eerst grondig schoongemaakt en vervolgens gevuld met een aromatische mix van verschillende soorten paddenstoelen, ui en kruiden. Deze combinatie geeft de vis een rijke smaak en sappigheid. Forel wordt vaak gegrild of gebakken in de oven, wat de natuurlijke smaak benadrukt. Het wordt meestal geserveerd met een bijgerecht, zoals aardappelsalade of een groentemix, wat het tot een ideaal gerecht maakt voor feestelijke gelegenheden en dagelijkse diners.
Tomas Rohlena