Geroosterd kip op Chinese wijze

Een met boter ingevette ovenschaal vullen we met stukjes kip, die we met de botten naar boven leggen. Alle ingrediënten voor de saus mengen we en gieten we over de kip. Vervolgens bakken we het in een voorverwarmde oven.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kip of dijen
boter om de bakplaat in te vetten
Saus
2 fijngehakte uien
3/4 kopje water
0,5 dl ketchup
2 EL Maggi
1 EL Worcestersaus
1/2 EL zout
1 peper of gemalen chili
4 teentjes knoflook
Kookinstructies
Vorm in met boter, snijd de kip in stukken en plaats deze met de botten naar boven.
Meng alle ingrediënten voor de saus en giet deze over de kip.
Bakken, afgedekt met aluminiumfolie, in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 40 minuten, draai daarna om en bak nog eens 40 minuten onbedekt, waarbij je af en toe de uitgelopen jus erover giet.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterd kip op Chinese wijze
Geroosterde kip op Chinese wijze is een heerlijk gerecht dat traditionele oosterse smaken combineert met mals kippenvlees. De bereiding omvat het marineren van de kip in sojasaus, gember, knoflook en honing, wat hem een unieke zoet-zoute smaak geeft. Na het roosteren wordt de kip goudbruin en krokant aan de buitenkant, maar sappig van binnen. Dit recept kan geserveerd worden met jasmijnrijst of groenten stir-fry, wat de smaak perfect aanvult. Geroosterde kip op Chinese wijze is ideaal voor familielunches of feestelijke diners.