Gevulde paprika's gebakken

Velen van ons kent gevulde paprika's met tomatensaus en broodknödel. Probeer echter iets anders en bereid ze volgens…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 grote paprika's
500 g gemalen vlees (varkensvlees + rundvlees, of kipgehakt)
3 uien
1 ei
majoraan
zout
peper
1 room
50 g Engelse spek of spek
olie
gemalen paprikapoeder voor het bestrooien van de room
Kookinstructies
Paprika's halveren, zaadjes verwijderen en vullen met gemalen vlees dat we gezouten, gepeperd en op smaak gebracht hebben met marjolein. We voegen ook één fijngehakte ui en een ei toe.
In een pan bakken we spek in reepjes en twee uien, daarna rangschikken we de gevulde paprika's erop, gieten er room overheen en strooien er lichtjes paprika over.
We bakken in de oven op 180 °C gedurende ongeveer 30 minuten. Serveren met aardappelen en overgieten met het braadvocht.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde paprika's gebakken
Gevulde paprika's uit de oven zijn een populair gerecht dat elke liefhebber van goed eten zal behagen. Paprika's worden meestal gevuld met een mengsel van gehakt, rijst en aromatische specerijen, wat hen een rijke smaak geeft. Na het vullen worden de paprika's in de oven gebakken, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van het aroma en de perfecte consistentie. Ze worden vaak geserveerd met saus of yoghurt en zijn een geweldige keuze voor een familiemiddag- of avondmaaltijd. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook visueel aantrekkelijk door de kleurrijke paprika's.