Huisbrood

We bereiden de desem voor: we mengen water, een beetje suiker en gist. Na het rijzen gieten we het in de bloem met de andere ingrediënten. Het deeg moet fijn en een beetje vloeibaar zijn; voeg water toe indien nodig.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
1 kg bloem
1 blokje gist
2 theelepels zout
1/2 eetlepel azijn
een beetje karwij
zaadjes naar smaak
zonnebloempitten
pompoenpitten
Kookinstructies
We maken een starter van water, een kleine hoeveelheid suiker en gist. Na het rijzen voegen we dit toe aan de bloem en andere ingrediënten. Het deeg moet zacht en een beetje vloeibaar zijn, we voegen water toe indien nodig. Na de eerste rijs mengen we het nogmaals door, zodat het opnieuw rijst, en laten we het voor de derde keer op de bakplaat rijzen.
We bakken op een temperatuur van 200°C gedurende ongeveer 20-30 minuten en laten het daarna 10 minuten bedekt in de warme oven staan. We bestrijken het met water en wikkelen het in een vaatdoek.
Wat u nog niet wist over dit recept Huisbrood
Thuisgebakken brood is een populair gerecht dat door de hele keuken ruikt. De bereiding is eenvoudig, je hebt alleen bloem, water, zout en gist nodig. Het grootste voordeel van thuisgebakken brood is de versheid en de mogelijkheid om de ingrediënten aan te passen aan je eigen smaak. Je kunt zaadjes, kruiden of noten toevoegen om de smaak te verrijken. Het bakken van thuisgebakken brood brengt vreugde en voldoening wanneer de krokante korst en de luchtige binnenkant samenkomen in een perfect gerecht dat je kunt genieten met boter of je favoriete jam.