Pompoensoep met appels en kaas-tijm toasts

Pompoensoep met appels en kaas-tijm toasts
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Smelt de helft van de boter in een pan, fruit daarna de fijngehakte ui en plakjes knoflook. Voeg na drie minuten de gember en piment toe en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

30 g boter + voor de toast
1 ui
2 teentjes knoflook in plakjes
een stuk geraspte verse gember
1/2 theelepel gemalen piment
1 kg pompoen (zonder zaden, geschild en in stukken gesneden)
300 g appels (gepeld, klokhuizen verwijderd en in stukken gesneden)
1,5 l kippenbouillon
zout
8 plakken toastbrood
1 eetlepel Dijonmosterd
geraspte harde kaas
verse of gedroogde tijm

Kookinstructies

Smelt de helft van de boter in een pan, bak daarna de fijngehakte ui en plakjes knoflook aan.

Voeg na drie minuten de gember en pimentkorrels toe en bak ze nog een minuut terwijl je voortdurend roert.

Doe de pompoen en appels in de pan, dek af en laat ze af en toe roerend hun aroma vrijgeven. Voeg na ongeveer tien minuten de bouillon toe, breng aan de kook en laat twintig minuten koken zodat alles goed zacht wordt.

Pureer en voeg zout naar smaak toe.

Serveer de soep met een garnering van room en peterselie, samen met gebakken toast. Besmeer het brood met boter en mosterd, bestrooi met tijm en geraspte kaas. Laat ze daarna vijf tot tien minuten in de oven gratineren.

Wat u nog niet wist over dit recept Pompoensoep met appels en kaas-tijm toasts

Pompoensoep met appels is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de zoetheid van pompoen en appels combineert met de zachtheid van specerijen. Deze combinatie creëert een gladde en romige textuur, ideaal voor koude dagen. Daar passen kaas-thym toastjes perfect bij, die het gerecht extra smaak en krokantheid geven. De kaasvulling in overeenstemming met de aromatische tijm aanvult de soep en maakt het nog vullender. Dit gerecht is een perfecte keuze zowel voor de lunch als het diner, en zal alle liefhebbers van seizoensgebonden smaken blij maken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (27 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, eenvoudig, soepen, groente, herfst, pompoen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pompoensoep met appels en kaas-tijm toasts.

Reactie toevoegen