Pompoensoep met appels en kaas-tijm toasts
Smelt de helft van de boter in een pan, fruit daarna de fijngehakte ui en plakjes knoflook. Voeg na drie minuten de gember en piment toe en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
30 g boter + voor de toast
1 ui
2 teentjes knoflook in plakjes
een stuk geraspte verse gember
1/2 theelepel gemalen piment
1 kg pompoen (zonder zaden, geschild en in stukken gesneden)
300 g appels (gepeld, klokhuizen verwijderd en in stukken gesneden)
1,5 l kippenbouillon
zout
8 plakken toastbrood
1 eetlepel Dijonmosterd
geraspte harde kaas
verse of gedroogde tijm
Kookinstructies
Smelt de helft van de boter in een pan, bak daarna de fijngehakte ui en plakjes knoflook aan.
Voeg na drie minuten de gember en pimentkorrels toe en bak ze nog een minuut terwijl je voortdurend roert.
Doe de pompoen en appels in de pan, dek af en laat ze af en toe roerend hun aroma vrijgeven. Voeg na ongeveer tien minuten de bouillon toe, breng aan de kook en laat twintig minuten koken zodat alles goed zacht wordt.
Pureer en voeg zout naar smaak toe.
Serveer de soep met een garnering van room en peterselie, samen met gebakken toast. Besmeer het brood met boter en mosterd, bestrooi met tijm en geraspte kaas. Laat ze daarna vijf tot tien minuten in de oven gratineren.
Wat u nog niet wist over dit recept Pompoensoep met appels en kaas-tijm toasts
Pompoensoep met appels is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de zoetheid van pompoen en appels combineert met de zachtheid van specerijen. Deze combinatie creëert een gladde en romige textuur, ideaal voor koude dagen. Daar passen kaas-thym toastjes perfect bij, die het gerecht extra smaak en krokantheid geven. De kaasvulling in overeenstemming met de aromatische tijm aanvult de soep en maakt het nog vullender. Dit gerecht is een perfecte keuze zowel voor de lunch als het diner, en zal alle liefhebbers van seizoensgebonden smaken blij maken.
Tomas Rohlena