Rijstpap met room en pruimen
Als je van zoete gerechten houdt bij de lunch, probeer dan deze heerlijke en zachte rijstpudding met pruimencompote. Deze pudding verzadigt je niet alleen, maar bevredigt ook je smaak.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 zakjes kookrijst
1 slagroom
1 pruimencompote
2 vanillesuiker
5 eetlepels poedersuiker
100 g boter
3 eieren
cinnamon
geraspte citroenschil
vet om in te vetten
Kookinstructies
Gekookte rijst uit de zakjes in de pan gieten, toevoegen van hete room, vanillesuiker toevoegen, doorroeren, deksel erop en tien minuten laten rusten.
Ondertussen de eidooiers van de eiwitten scheiden. De eidooiers mengen met suiker en boter, daarna citroenrasp en kaneel toevoegen. Het mengsel door de rijst mengen en tenslotte voorzichtig het stijfgeklopte eiwit toevoegen.
In een ingevette ovenschaal de helft van het mengsel gieten, bedekken met pruimen (we kunnen ze een beetje met sap besprenkelen) en daarna de rest van het mengsel erover gieten. Bovenop kunnen we kaneel strooien.
Bakken op 175 °C gedurende ongeveer 30 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Rijstpap met room en pruimen
Rijstpudding met room en pruimen is een populair dessert dat fijne rijst combineert met rijke room. Deze pudding staat bekend om zijn romige textuur en de zoete smaak van pruimen, die een heerlijke fruitige toets geven. De bereiding is eenvoudig – de rijst wordt eerst gekookt en daarna gemengd met de room en pruimen. Het bakken in de oven zorgt voor een gouden krokante korst aan de bovenkant. Dit gerecht is een uitstekende keuze, niet alleen als dessert, maar ook als voedzame snack die het hele gezin zal plezieren.
Tomas Rohlena