Snelle abrikozenknodels van kwarkdeeg

Snelle abrikozenknodels van kwarkdeeg
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Porties: 4

Er zijn talloze varianten van fruitdumplings, maar probeer bijvoorbeeld deze van kwarkdeeg. Gekookte luchtige dumplings met abrikozen serveren we…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
250 g kwark
250 g griesmeel
1 ei
0,5 zakje vanillepudding
1 eetlepel gesmolten boter (of olie)
1 snufje zout
Verder
abrikozen
suiker
Voor de topping en saus
poedersuiker
geraspte peperkoek
gemalen kaneel
geclarifieerde boter

Kookinstructies

Mix de kwark met alle ingrediënten tot een glad en niet plakkerig deeg.

Vorm het deeg tot een rol en snijd het in gelijke stukken.

Verwijder de pitten uit de abrikozen, maar laat ze heel. Doe een halve theelepel suiker in elke abrikoos en sluit ze weer.

Wikkel ze in het deeg en plaats ze in kokend gezouten water.

Kook ze, afhankelijk van de grootte, ongeveer 5-7 minuten nadat ze zijn komen bovendrijven.

Bestrooi de gekookte knoedels met suiker, speculaaskruiden en giet er gesmolten boter over.

Wat u nog niet wist over dit recept Snelle abrikozenknodels van kwarkdeeg

Snelle abrikozenknödels van kwarkdeeg zijn een heerlijk dessert dat de zachtheid van kwark combineert met de verfrissende smaak van abrikozen. Het deeg is eenvoudig en snel te bereiden, wat het tot een ideale keuze maakt voor iedereen die van zoetigheid houdt zonder lang te hoeven koken. De abrikozen in het deeg voegen fruitige sappigheid toe, terwijl de kwark zorgt voor een mals en luchtig resultaat. Dit dessert kunt u serveren met een poedersuiker of kwark, wat de smaak versterkt. Geniet van dit traditionele gerecht in een moderne variant!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (88 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Voor kinderen
Tag: fruit, koken, lunch, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, voor kinderen, zomer recepten, zoete gerechten, fruitknoedels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Snelle abrikozenknodels van kwarkdeeg.

Reactie toevoegen