Snelle abrikozenrepen met chocolade
Vet snijden we in kleine stukjes en laten het langzaam smelten op het fornuis in de melk. Daarna laten we het mengsel afkoelen en ondertussen zeven we de bloem met bakpoeder in een kom…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
150 ml melk
100 g Hery
2 eieren
180 g kristalsuiker
1 EL cacao
350 g halfgrijze bloem
1 bakpoeder
400 g verse abrikozen
Glazuur
100 g kookchocolade
100 ml slagroom
60 g gehakte noten
Kookinstructies
Snij het vet in kleine stukjes en laat het langzaam smelten in de melk op het fornuis. Laat het mengsel afkoelen en zeef ondertussen de bloem met bakpoeder en verwijder de pitten uit de abrikozen.
Voeg de eieren, suiker en cacao toe aan het afgekoelde mengsel en klop het goed door. Voeg daarna de crème toe aan de bloem in de kom en meng het goed door.
Vet de taartvorm of een kleinere bakplaat in met olie of boter en bestrooi met bloem. Verspreid het deeg gelijkmatig en leg er dicht tegen elkaar de halve abrikozen op (ik bakte in een taartvorm en schikte de abrikozen met de rand naar elkaar toe). Bak het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 40 minuten.
Doe de slagroom in een kleine pan, voeg de gebroken chocolade toe en laat het langzaam smelten au bain-marie. Smeer de afgekoelde taart met de glazuur in en bestrooi met gehakte noten.
Wat u nog niet wist over dit recept Snelle abrikozenrepen met chocolade
Snelle abrikozenrepen met chocolade zijn een heerlijke dessert dat de zoete smaak van rijpe abrikozen en een fijne chocoladeglazuur combineert. Dit eenvoudige recept zal uw smaakpapillen verblijden en kost niet veel tijd om te bereiden. Dankzij de verfrissende abrikozenvulling en de rijke chocoladesmaak zijn deze repen ideaal voor feestvieringen en alledaagse middagsnacks. Met een paar ingrediënten en een moment van uw aandacht kunt u genieten van dit geweldige dessert met familie en vrienden.
Tomas Rohlena