Spinazenzak
Eerst laat ik het pakje spinazie ontdooien en giet ik het overtollige water af. Vervolgens voeg ik alle andere ingrediënten toe aan de kom en maak ik het deeg klaar. Het zou moeten…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 bevroren spinaziepuree
1 ei
6 middelgrote teentjes knoflook
1 grotere ui
ongeveer 2 eetlepels melk
5 eetlepels bloem
1 grote aardappel, grof geraspt
zout
peper
oregano
paneermeel naar behoefte voor binding
harde kaas
ketchup
Kookinstructies
Eerst laat ik het pakje spinazie ontdooien en giet ik het overtollige water af. Vervolgens voeg ik de rest van de ingrediënten in de kom toe en meng ik het beslag, dat de consistentie van aardappelpannenkoeken zou moeten hebben. Als het beslag te dik is, verdun ik het een beetje met melk. Ik bak de plakken aan beide zijden, uit deze hoeveelheid komen 4 tot 5 grote stukjes. Zodra één kant van de plak goudbruin is gebakken, draai ik hem om, strooi ik geraspte kaas over de gebakken kant en giet ik tomatketchup erop. Ik bak ook de andere kant en vouw ze doormidden na het uithalen.
Als we niet vegetarisch eten en een rijkere en duurdere lunch willen, kunnen we de spinazie-pastei vullen met verschillende vleesvullingen, het smaakt ook geweldig met kippenlever. Als bijgerecht serveren we gekookte aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Spinazenzak
Spinazetaart is een heerlijke maaltijd die alle liefhebbers van groene gerechten aanspreekt. Dit gerecht bestaat meestal uit knapperig deeg gevuld met fijnbereide spinazie, vaak aangevuld met zachte kaas of kruiden. Het is een geweldige keuze voor vegetariërs en heeft uitstekende voedingswaarden, rijk aan vitaminen en mineralen. Spinazetaart wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht of als smakelijke snack, ideaal voor verschillende gelegenheden.
Tomas Rohlena