Zeebaars
Zeebaars is een delicaat visje met een pure en milde smaak. Het liefst eten we zeebaars op de huid gebakken. Zeebaars bakken vergt wel even wat aandacht, want je wilt natuurlijk een lekker krokant velletje. Lekker met gebakken aardappeltjes en een gemengde salade. Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zeebaarsfilets met huid
- 1/2 citroen
- 1 el dille
- Klont roomboter
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Ontschub en ontgraat de zeebaars indien nodig. Wij laten dit het liefste door de visboer doen.
Dep de zeebaars droog met wat keukenpapier en bestrooi deze aan weerszijden met peper en zout.
Rasp de schil van de citroen over de filets (witte gedeelte van de vis) en besprenkel met wat citroensap.
Hak de dille fijn en bestrooi de zeebaars tot slot met de fijngehakte dille.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Als de olijfolie warm is geworden voeg je de klont roomboter toe.
Leg de zeebaarsfilets met de huid naar boven in de koekenpan. Bak de zeebaars één minuut en draai de vis vervolgens op zodat je de huid kunt bakken.
Als de vis wit is geworden en een beetje glazig is, is de vis klaar. Check de onderkant van de vis ook, de huid van de zeebaars moet knapperig zijn!
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.