Chili con carne

Chili con carne

Wij zijn dol op chili con carne. Een lekker eenpansgerecht met bonen, tomaat en gehakt. In de winkel vind je maaltijdpakketten van Knorr om chili con carne te maken. Maar geloof ons, die heb je helemaal niet nodig. Je kan een chili con carne kruidenmix gebruiken, maar wij voegen altijd zelf de specerijen toe. In dit geval gebruiken wij chili, paprikapoeder en komijn. En een beetje zout. Zo simpel is het!

Wat kan je eten bij chili con carne?

Eenmaal in de kom eten wij hem het liefst met zure room en kaas. Je kan deze bonen stoofschotel met wraps eten, met rijst, quinoa of met tortillachips. Of je eet hem gewoon zo, zonder iets erbij dan is het lekker koolhydraatarm. Voor de vegetariërs is er chili sin carne, eigenlijk is dat precies hetzelfde alleen laat je het gehakt dan achterwege.

Chili con carne invriezen

En nog een kleine tip van ons! Maak meteen een hele grote pan vol. Je kan chili con carne namelijk heel goed invriezen. Laat het vervolgens ontdooien in de koelkast en warm het op in een pannetje of in de magnetron.

Chili con carne
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 300 gr maiskorrels
  • 2 blikjes chilibonen (á 400 gr)
  • 2 blikken tomatenblokjes (á 400 gr)
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1,5 tl chilivlokken
  • zeezout
  • olijfolie

Materiaal

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan (deze) in wat olijfolie.

  2. Voeg de komijn, de paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak dit kort mee.

  3. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit mee.

  4. Voeg de blokjes paprika en de mais toe en bak deze kort mee.

  5. Laat de chilibonen uitlekken (niet omspoelen) en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan.

  6. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.

  7. Garneer de chili con carne eventueel met een beetje room of yoghurt en serveer het met geraspte kaas en tortillachips. Je kunt het gehakt eventueel ook weglaten, dan heb je chili sin carne.

Chili con carne

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (348 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Stoofpot Gehakt Tomaat Mexicaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in