Gepofte aardappel met zure room en kaas
Lekker een gepofte aardappel met zure room en kaas. De klassieker onder de bijgerechten. Je kan de aardappels poffen in de oven, in de magnetron of op de bbq. Aardappels poffen is heel eenvoudig. De zure room is er lekker fris bij. En de kaas maakt het helemaal af. Lekker met coleslaw bij een hamburger of gegrilde kip.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote aardappelen
- 4 el zure room
- 50 gr geraspte kaas
- Peper en zout
- 2 takjes bieslook (of peterselie)
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prik met een vork gaten in de aardappelen. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten uur gaar. De aardappel is klaar als je deze met een vork gemakkelijk in 2en kunt verdelen, zodat er een gleuf onstaat.
Bestrooi de gepofte aardappel met peper en zout en verdeel een el zure room over het midden van de aardappel. Bestrooi eventueel met gehakte bieslook en peterselie en wat geraspte kaas voor de finishing touch.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.