Kaneelbroodjes

Snelle Kaneelbroodjes voor Pasen

Ik ben dol op kaneelbroodjes, de geur alleen al doet mij watertanden. Een tijdje geleden maakte ik deze kaneelbollen from scratch, super lekkere broodjes maar je hebt er wat geduld voor nodig. En dat laatste is niet mijn sterkste punt.

Ben jij net zo ongeduldig als ik, maak dan ook deze snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg. Omdat het bijna Pasen is heb ik er cinnabunnies van gemaakt. Zijn ze niet cute?

Ingredienten voor 6 st.
1 blikje croissantdeeg
1 el zachte roomboter
1 el bruine suiker
2 tl kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de boter met de suiker en het kaneel door elkaar.

Haal het croissantdeeg uit het blikje en verdeel het in 3 rechthoeken.

Kaneelbroodjes

Bestrijk elk deel van het croissantdeeg met de kaneelboter.

Kaneelbroodjes

Snij de rechthoeken in de lengte doormidden, zodat je 6 lange stroken krijgt.

Kaneelbroodjes

Rol de stroken op en vorm er lange slierten van. Snij het kontje er af en maak hier een balletje van, dit wordt het staartje.

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een U vorm van de slierten en vouw ze over elkaar heen.

De uiteindes worden de oren, druk deze iets plat en kneed er een puntje aan.

Druk het deeg iets plat en leg het balletje in de holte, zo krijgt de bunnie een staartje.

Kaneelbroodjes

Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Ze vervormen wel iets tijdens het bakken. Na het bakken kan je het gelijk een beetje platdrukken.

Kaneelbroodjes

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

1.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Brood en deeg Pasen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in