Antipasti recepten
Antipasti wordt in Italië vaak gegeten als begin van een diner. Je kan het vergelijken met een amuse, maar dan in meervoud. Antipasti is een lichte schotel die de eetlust moet opwekken. Ik moet bekennen dat ik in Italië zoveel antipasti kreeg dat ik al bijna voldaan was voor het diner begon. In de restaurants krijg je soms wel 6 verschillende gerechtjes.
Het voordeel van antipasti is dat je van alles wat kunt proeven. Ik vind het wel een beetje vergelijkbaar met de Spaanse tapas, alleen volgt er hier dan nog een heel diner. Je eet alles door elkaar van vis, tot vlees, kaas en ook veel groente en alles is even lekker.
Je zou antipasti ook goed kunnen maken als je een feestje hebt. Dan zet je een hele tafel vol met deze heerlijke Italiaanse hapjes. Ik heb hier alvast wat inspiratie voor je.
Lekkere vleeswaren
In Italië eten ze vaak verschillende vleeswaren als antipasti. Ik heb hier gekozen voor een groffe salami, Prosciutto en Parmham, mijn favorieten.
Salade caprese
De salade caprese zie je vaak terug als antipasti. Tomaat en mozzarella zijn heerlijk om een maaltijd mee te beginnen.
Prosciutto en meloen
Een lekkere frisse start voor een diner is ham met meloen. Je kan natuurlijke hele parten meloen serveren, maar je kan er ook leuke spiesjes van maken. Ik heb de meloen uitgehold met een meloenboor en deze samen met de ham op een stokje geprikt.
Kaas
Verschillende soorten kaas doen het ook altijd goed als antipasti. In Italië eten ze dit graag en dit gaat van ricotta met pistache kruim, tot een lekkere stevige blauwe kaas.
Gemarineerde groente
In Italië zie je veel groente op de kaart staan. Gemarineerde groentes, koude groentes, gegrilde groentes of groente in beslag. Een schaal met gemarineerde groente is lekker en licht bij je antipasti.
Bruschetta
Soms worden er ook bruschetta’s geserveerd. Maar meestal krijg je gewoon een mandje met brood en olijfolie om in te dippen.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.