Pastasalade met kip en pesto
Een lekker zomers recept deze pastasalade met kip en pesto! Ideaal voor als je op een zomerse dag geen zin hebt om uren in de keuken te staan. De maaltijdsalade is gemaakt met gerookte kip en een zelfgemaakte pesto. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Een kant-en-klare pesto kan natuurlijk ook. Maak van deze kip pesto salade wat extra, dan heb je de volgende dag ook nog een lekkere lunch!
PS wij voegden voor wat extra groenten nog een courgette aan de pastasalade met kip en pesto toe, maar avocado is er ook erg lekker bij.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr pasta
- 100 gr romaine sla
- 250 gr cherrytomaten
- 1 courgette
- 2 stuks gerookte kipfilet
- 30 gr pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Ingrediënten voor de zelfgemaakte pesto
- 30 gr verse basilicum
- 150 ml extra vierge olijfolie
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 knoflookteen
- Peper en zout
Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet het af en laat het iets afkoelen. Wij vinden het altijd lekker als de pasta nog een beetje lauwwarm is.
Snijd de courgette in stukjes en bak vijf minuten in een pan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de sla in een kom en meng de pasta er door heen.
Snijd de tomaatjes in partjes en de kipilet in plakjes. Voeg dit samen met de courgette bij de pastasalade.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rasp de Parmezaanse kaas grof.
Maak de pesto in een keukenmachine of met een staafmixer van de basilicum, de knoflook, de olijfolie, geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Verdeel wat van de pastasalade op het bord en besprenkel met de pesto.
Garneer de pastasalade met kip, geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.