Healthy Bounty Ballen
Zijn jullie ook zo dol op bounty’s? Ik wel, maar als kokos addict, verbaast je dat vast niet. Ik wilde onlangs iets lekkers maken, wat toch enigszins verantwoord is en toen kwam ik op het idee van healthy bounty ballen. Normaal maak je bounty’s met gecondenseerde melk, je weet wel, dat über lekkere en zoete goedje uit een blikje.
Om ze gezonder te maken, gebruikte ik een dadelpasta, die ik zelf maakte. Ik raad je wel aan om van die dikke vlezige Medjool dadels te gebruiken en niet de ietwat droge uit de supermarkt. Er is dus geen suiker toegevoegd en dat maakt dat je deze snoepjes met een gerust hart kunt eten. Ik heb gekozen voor pure chocolade en daar zit wel iets van suiker in, maar je kunt ook voor een suikervrije choco gaan. Sinds Kris Verburgh heeft gezegd dat pure chocolade goed voor je is, doe ik daar niet zo moeilijk meer over en neem ik zijn advies ter harte.
Ingrediënten voor 10 st.
4 grote Medjool dadels
125 gr kokos
200 gr pure chocolade
Zo maak je het
De dadels moeten minimaal 3 uur weken in een bakje met water. Zet dit dus ruim van te voren klaar. De dadels zullen erg zacht worden en iets opzetten door het vocht.
Pureer de dadels glad met een staafmixer en voeg 2 tot 3 el van het weekvocht toe.
Voeg de kokos bij de dadelpasta en meng het goed door elkaar.
Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Leg ze op een stukje bakpapier en laat de ballen een uurtje opstijven in de koelkast.
Laat de chocolade au bain marie smelten of in de magnetron.
Leg de bounty ballen op een vork en haal ze door de chocolade. Tik de vork iets af tegen de rand van je kom en laat ze uitharden op een stukje bakpapier.
Bewaar de bounty ballen in de koelkast zo lang als je ze kunt weerstaan.
Dit recept is Voedselzandloper proof!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.