Gezonde kokosbollen
Dol op kokosmakronen maar zoek je een gezonder alternatief? Dan zijn deze gezonde kokosbollen misschien iets voor jou. Het idee is het zelfde, alleen vervangen we de suiker voor gepureerde banaan. Minder zoet, maar nog steeds lekker. Wil je het toch net iets zoeter hebben, voeg dan een scheutje agavesiroop of honing toe.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 10 st.
- 3 eiwitten
- 1 rijpe banaan
- 150 gr kokos
- Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Pureer de banaan glad met een staafmixer. Roer de kokos en een snuf zout hier doorheen.
Klop in een vetvrije kom (die maak je schoon met iets citroensap) de eiwitten tot stevige pieken. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt. Spatel de eiwitten voorzichtig door het kokosmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met een kleine ijsschep zo’n 10 bollen van het kokosmengsel en verdeel ze over de bakplaat.
Bak de kokosbollen in 15 minuten goudbruin in de oven.
Je kunt de kokoskoeken luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.