gnocchi met pompoen

Gnocchi met geroosterde pompoen

Sorry Italian people! Ik bak mijn gnocchi liever dan dat ik hem kook. Want alleen dan krijgt hij zo’n lekker krokant korstje, yum! Niet helemaal zoals het hoort en ik denk ook niet dat ik hier een Italiaan blij mee zou maken. Maar mijzelf wel en dat is ook belangrijk. In het begin kookte ik de gnocchi eerst en daarna bakte ik hem verder af in wat olijfolie. Tegenwoordig gooi ik ze direct in de pan, dat bespaart je weer afwas en gaat bovendien prima. Omdat het nog steeds winter is, heb ik er pompoen uit de oven bij gemaakt. Super lekker en past helemaal bij deze tijd van het jaar.

De pompoen heb ik geroosterd. Is heel easy, het duurt alleen 30 minuutjes voordat het goed gaar is. Mijn tip is wel, gebruik een flespompoen. Deze kun je eventueel met schil en al eten. Daarnaast snijdt hij een stuk makkelijker dan zijn ronde broertje. Eigenwijs geweest en toch zo’n harde knakker te pakken? In dit filmpje laat ik je zien hoe je de pompoen het beste kunt snijden. Alleen is dit niet zo fast meer. Maar desondanks wel heel erg lekker.

Ik verkeer trouwens in een über-zenuwachtige staat deze weken. Mijn boeklancering is bijna daar en ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden. Maar nu eerst dit recept, want die staat per slot van rekening niet in het boek. Wel een heel ander lekker recept met gnocchi trouwens. Maar dat gaan jullie nog wel zien.

gnocchi met pompoen

Ingredienten voor 4 personen
600 gr gnocchi
1 flespompoen
1 teen knoflook
1 ui
200 gr spinazie
100 gr cherrytomaatjes
4 el ricottakaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen en snij deze in partjes. Verdeel dit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

DSC_4966

Breng de pompoen op smaak met peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen. Rooster de pompoen in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in royaal olijfolie.

Voeg de gnocchi toe en bak deze mee. De gnocchi is klaar als hij lekker knapperig van buiten en zacht van binnen is.

Voeg nu beetje bij beetje spinazie toe. Ga door totdat alles geslonken is.

Halveer de tomaatjes en voeg deze bij de gnocchi. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveer de gnocchi met de geroosterde pompoen en maak het af met een lepel ricotta.

Smullen!

gnocchi met pompoen

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Gnocchi Pompoen Italiaanse recepten Vegetarische recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in