Plaattaart met Tonijn
Een Fast & Freshje op zaterdag? Jawel hoor! In de video van vandaag maak ik een Griekse plaattaart met tonijn. Super lekker en heel gemakkelijk om te maken. Ook leuk om uit te delen bij een borrel. Kijk hier voor nog meer lekkere plaattaart recepten.
Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
5 tomaten
1 blikje tonijn
100 gr feta
1 rode ui
1 eigeel of een beetje melk
Handje verse basilicum
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over het bladerdeeg. Houd ongeveer 1 cm rand aan iedere zijde vrij. Vouw dit randje naar binnen.
Verdeel de uitgelekte tonijn over de tomaten.
Snij de rode ui in halve ringen en verdeel ze over de plaattaart.
Verkruimel tenslotte de feta over de hartige taart.
Breng de tonijntaart op smaak met peper en zout.
Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met wat losgeklopt eigeel of een beetje melk.
Bak de Grieks plaattaart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Garneer de plaattaart met wat verse basilicum.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.