Witte sangria
Deze witte sangria is echt een feestje! Lekker fris en vrolijk. Wel oppassen geblazen, want je drinkt het als limo. Wij maken een grote hoeveelheid, ideaal voor een zomerfeestje in de tuin. Zelf witte sangria maken? Je maakt hem van witte port en limoncello aangevuld met spa rood en citroensiroop. Qua garnering kun je helemaal los. Maak de witte sangria zo zomers als je wilt. Wij voegden er allerlei soorten citrusvruchten en eetbare bloemetjes aan toe. Je wordt er toch helemaal vrolijk van?
Tip: liever een sangria van rode wijn? Maak dan deze Spaanse sangria.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 grote kan
- 500 ml witte port (wij gebruikten Warre's Fine White)
- 500 ml spa rood
- 250 ml limoncello
- 40 ml citroensiroop (wij gebruikten Agropošta)
- Verschillende soorten citrusfruit
- Eetbare bloemtjes
- Ijsklontjes
Zo maak je het
Vul een grote kan of tap met ijsklontjes. Giet de witte port erin.
Meng de spa rood met de citroensiroop. Hou je niet zo van zoet, voeg dan wat minder siroop toe. Giet de citroenlimonade bij de witte port.
Giet de limoncello in de kan. Meng de witte sangria even door elkaar met een lepel.
Was het citrusfruit en snijd deze in partjes of schijfjes en voeg deze toe aan de witte sangria.
Serveer de sangria koud met wat eetbare bloemetjes erbij. Vul het ijs eventueel bij als het gesmolten is.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.