Witte chocolademelk
Witte chocolademelk maken? Dat is niet moeilijk. Een lekkere variatie op de traditionele warme chocolademelk. Deze witte chocolademelk wordt extra lekker door de toevoeging van vanille extract. Dat is ons geheime ingrediënt. En we voegen wat kaneel toe voor een extra touch. Serveer met wat zelfgebakken koekjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 400 gr witte chocolade
- 700 ml melk
- 4 kaneelstokjes
- 2 tl kaneelpoeder
- 0,5 tl vanille extract
Zo maak je het
Doe de melk, het vanille extract en kaneel (stokjes) in een steelpannetje.
Breek de witte chocolade in stukken en voeg toe. Zet op halfhoog vuur en laat de chocolade al roerende smelten.
Warm nog eens twee minuten door totdat de melk goed kookt. Verdeel de witte chocolademelk over 4 mokken.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.