Stroopwafelcake
Vandaag deel ik dit lekkere recept voor Stroopwafelcake met jullie. En dit keer niet mijn eigen recept, maar een recept uit Het Basis Bakboek van Laura’s Bakery. Omdat er de laatste tijd zoveel kookboeken uitkomen, waaronder ons eigen kookboek, leek het ons een leuk idee om recepten te maken uit deze boeken. Met daarbij natuurlijk, zoals jullie van ons gewend zijn, een korte review van het boek. En vandaag is Het Basis Bakboek van Laura aan de beurt.
We kennen Laura al een tijdje en weten dan ook dat zij de queen of baking is. Een bakboek uitbrengen was dan ook een logische stap. Want als iemand goed kan bakken én het ook goed kan uitleggen, is het Laura wel. Zoals de naam al doet vermoeden, staan in Het Basis Bakboek allerlei basisrecepten. Koekjes, Cakes, Brownies, Biscuit en ga zo maar door. Ieder hoofdstuk begint met wat tips & trucs, gevolgd door het basisrecept. Vervolgens geeft Laura tientallen variaties op het basisrecept. Zo handig! Met één basisrecept kun je dus eindeloos variëren. In de tips & trucs vind je aanwijzingen over hoe je iets kan bewaren, koelen, hoe je kan testen of iets gaar is en nog veel meer handige tips.
Het boek staat vol met heerlijk zoete recepten. Van cheesecake brownies tot aan karamel-notentaartjes en van mini pavlova’s tot aan slagroomtaart en cinnamon swirl koekjes. Kortom, met Het Basis Bakboek krijg je voldoende inspiratie om iets lekkers te maken. En Laura maakt het je makkelijk door de recepten stap voor stap uit te leggen, zodat het bijna niet mis kan gaan. Ik maakte de stroopwafelcake uit het boek. En ik kan je alvast verklappen, hij is superlekker!
Ingrediënten voor een cake van 25cm
200 gr boter
200 gr suiker
8 gr vanillesuiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 tl kaneel
snufje zout
150 gr stroopwafel + extra voor topping
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout toe. Zodra alles helemaal is opgenomen door het mengsel kun je stoppen met mixen. Snijd de stroopwafels in stukjes en spatel deze door het beslag. Je hoeft ze niet door de bloem te wentelen, ze zullen niet zakken in het beslag.
Stort het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Strooi wat extra stukjes stroopwafel over de cake.
Bak de stroopwafelcake in 60 minuten gaar op 175 graden.
Titel
Laura’s Bakery Het Basis Bakboek
Auteur
Laura Kieft
Uitgeverij
Forte Culinair
Verkoopinformatie
€ 24,95 bij Bol.com
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.