Meringue kerstbooompjes

Dit zijn niet zomaar meringues, maar meringue kerstboompjes. Een lekker zoet hapje voor tijdens de kerstdagen. Ik ben dol op meringues, maar ik eet ze niet heel vaak. Maar dat is puur uit zelfbescherming, haha. Deze meringue kerstboompjes zijn superlekker voor bij de koffie of als tussendoortje. Maar je kunt ze natuurlijk ook heel goed verwerken in het kerstdessert. Steek de lollie in een bolletje ijs en het ziet er meteen spectaculair uit. Of maak er een lintje aan vast en hang de meringue kerstboompjes in de kerstboom. Leuk toch? Je kan er alle kanten mee op. Het is bijvoorbeeld ook een leuk idee om er een paar mooi te verpakken in een doosje of zakje en ze dan als cadeautje te geven tijdens de feestdagen. Mij maak je in ieder geval blij met dat soort cadeautjes.

Heel veel mensen vinden of denken dat het moeilijk is om meringues te maken. Eigenlijk valt dat wel mee. Het belangrijkste is dat het eiwit goed stijf is. En verder hoef je niet zoveel te doen. En deze kerstboompjes zijn helemaal easy, want je hoeft geen mooie toeven te maken. Foolproof dus! Ik denk dat het ook leuk is om dit samen met de kids te maken. Ze vinden het vast leuk om de meringue kerstboompjes te versieren met sprinkles. Om ze daarna lekker op te eten natuurlijk.

Meringue kerstboompjes

Ingrediënten voor 6 st. 
60 gr eiwit
Snuf zout
Citroensap
120 gr suiker
Sprinkles

Materialen
Lolliestokjes
Spuitzak

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius (hetelucht).

Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf. Voeg daar een snufje zout en drup citroensap aan toe.

Zodra het eiwit stijf wordt voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Klop het eiwit tot stijve pieken. Doe het eiwit in een spuitzak.

Meringue kerstboompjes

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de lolliestokjes op de bakplaat. Maak met de spuitzak met een zigzaggende beweging kerstboompjes. Versier de meringue kerstboompjes met de sprinkles.

Bak de kerstboompjes in 60 minuten gaar op 100 graden Celsius. Zet vervolgens de ovendeur op een kier en laat de meringue kerstboompjes nog 15 minuten drogen.

Laat de kerstboompjes afkoelen op de bakplaat. Je kunt ze bewaren in een kartonnen taartdoos.

Meringue kerstboompjesMeringue kerstboompjes

 

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Koekjes recepten Franse recepten Kerst

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in